Ce este un Antrenor

Ce este un Antrenor

Un ANTRENOR este un judecător, un orator, un învatat, un profesor de sport, un specialist in finanţe, un psiholog, un psihiatru.
El trebuie sa fie optimist si uneori să faca pe pesimistul, trebuie sa pară modest, dar să fie totusi mândru. Să fie entuziast, dar nu prea mult.

El trebuie în orice moment sa fie gata să-şi sacrifice cu mărimimie timpul său, banii săi, puterea, tinereţea, viaţa sa de
familie, sănătatea.
Ca mulţumire i se va acorda cu multă “mărimimie”: nici o recompensă, foarte puţine satisfactii personale, putină recunoştinţă şi multă CRITICĂ.

Totuşi un bun antrenor este ascultat cu atenţie de elevii săi, şi are oarecare bucurii. El are satisfacţia sufletească de a vedea cum elevii săi progresează sub îndrumarea lui, el trăieşte fiorii victoriei împreună cu învingătorul şi învaţă să suporte cu demnitate înfrângerea şi eventualele racolari ale sportivilor formaţi de el.

Prezenţa în mijlocul sportivilor îl menţine tânăr la trup şi suflet şi îl ajută să progreseze împreună cu elevii săi. Cu toate criticile şi sacrificiile, el işi iubeşte meseria pentru că este:

Antrenor