Delta RowMania Triatlon August 2018

Delta RowMania Triatlon August 2018

La Tulcea a avut loc o nouă ediție a competiției internaționale „Delta RowMania Triatlon”, eveniment din circuitul celor cinci triatloane aflate în calendarul federației de specialitate, la care sportivii gălățeni, cu o prezență numeroasă, au obținut rezultate foarte bune. Acest eveniment face parte din „RowMania Festival”, în organizarea Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”.
La triatlon, în proba de ștafetă olimpică mixtă (1.500 m înot, 40 km ciclism, 10 km alergare) echipa gălățeană „Aqua Sport”, formată din Mihaela Hodină, Marius Ionașcu și Marius Nicoară, a terminat pe primul loc, la categoria de vârstă +40 ani.
În competițiile individuale, Anca Stefanopol a terminat prima la triatlon sprint (750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare), la categoria 45-49 ani, iar la 40-44 ani pe primul loc a fost Mihaela Nicolau, în timp ce Mihai Cosmin şi Marius Forţu au încheiat pe locul 4, respectiv, locul 5.
De la Aqua Sport, la minitriatlon s-a remarcat Teodora Mihai – locul 4 la categoria 11 ani, Denisa Tufaru – locul 4 la categoria 10 ani, Ariana Radu – locul 10, Mario Iacob – locul 12 și Raluca Boboc – locul 14, toți la categoria 12 ani, iar în proba de supersprint, Răzvan Hodină a terminat pe locul 15.
La categoria Start Campioni la Triathlon 8-9 ani, Elena Ghiur si Anca Pintilie au luat startul pentru prima oara la un Aquatlon pe care l-au terminat cu brio.
Altfel, în cadrul evenimentului RowMania, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Tulcea, unde echipajul gălățean „Veteranii”, de canotcă 10+1, câștigător acum două săptămâni la Galați, va încerca să își păstreze titlul naţional obținut la ediția precedentă.